Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2% от населението на Варна е ваксинирано

До този момент 35 хил. души чакат втората доза

Снимка: архив

На 11 640 души от Варна и региона са поставени и двете дози от ваксина срещу COVID-19  от началото на имунизационната кампания. 34 908 са чакащите за втора игла. Това каза д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ-Варна, по време на седмичния брифинг на властите, на който бяха оповестени актуални данни за епидемичната обстановка.

Заболеваемостта от COVID-19 за 14 дневен период е намаляла почти наполовина, но смъртността продължава да е висока, каза още Михайлова. Повишават се имунизациите на територията на община Варна. 1680 са били ваксинирани само за вчерашния ден, посочи още тя.

 Зелените коридори ще бъдат отворени за прериода  от 30 април до 9  май и ще работят всеки ден като графикът за имунизаниите ще бъде изложен на сайта на РЗИ, припомни Михайлова, като уточни, че не е необходимо предварително записване.

Припомняме, здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов днес каза, че над 1 млн. граждани са защитени към този момент от COVID-19, като имаше предвид общия брой на преболедувалите COVID-19 и ваксинираните.

Подробностите вижте във видеото:


Стажант-редактор: Йоана Ивайлова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна