Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23-ма заразени с коронавирус в самолет, пътуващ от Индия за Рим

На летище „Фиумичино” в Рим в самолет от Индия на индийските авиолинии с 213 пътници на борда, 23-ма от тях са дали положителен тест за Covid-19. Двама души от екипажа също са заразени.

Пътници и екипаж са били подложени на тест в специално отделения за това Терминал 5 на летище „Фиумичино”. Резултатите ще бъдат анализирани от Националния институт за инфекциозни заболявания „Спаланцани” за установяване да ли е някакъв вариант на заболяването.

Заразените и тези имали контакти с тях са изолирани  в специален Covid хотел, където ще пребивават 10 дни. Всички багажи са били дезинфекцирани.

Здравният Министър Роберто Сперанца издаде специални заповеди за пристигащите първо от Индия, след това от Шри Ланка и Бангладеш. Чрез тях се забранява влизането на територията на Италия на всички пребивавали в тези страни през последните 14 дни.

Разрешава се само на тези с адресна регистрация в Италия и с италианско жителство. Трябва обаче да имат отрицателен  тест преди тръгване,  друг при пристигане и карантина след това.

От гледна точка на тази ситуация, Министерството на здравеопазването на Италия удължи мерките за ограничаване на пътниците от европейски страни с  15 дни. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна