Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан надигра Берое и си уреди полуфинал с Левски

Снимка: НБЛ

Балкан надигра Берое с 82:67 в номер 3 от четвъртфиналите на мъжкото ни баскетболно първенство и си уреди среща в следващата фаза с Левски.

Въпреки умората от участието във Финалната четворка на Балканската лига и тежкото пътуване до Израел, старозагорци започнаха по-добре мача и поведоха след 10 минути игра. Умората обаче се оказа голяма и домакините отвърнаха на удара, за да поведат на почивката. Момчетата на Любомир Минчев не се отказаха и показаха зъби и след почивката, но силите им не стигнаха за обрат. Това бе последният мач начело на Берое за бившия национален селекционер.

Отличен мач за Балкан изигра Давонте Джордан, който завърши с 20 точки. Божидар Аврамов добави 16 точки, а Крис Минков – 12. 12 вкара Крис Минков, а с 9 точки се отличи Станимир Маринов. Мача заради травма пропусна Сияни Чеймбърс.

За Гостите с 20 точки завърши Кейлъб Бишъп (9 борби), а 16 вкара завърналият се след контузия Павел Маринов. С 12 се включи Седариан Рейнс. Мача отново пропуснаха Николай Стоянов, Костадин Лазаров и Кей Джей Фейгън.

Първият мач между Балкан и Левски ще бъде в София на 4 май. В другия полуфинал ще спорят тимовете на Рилски спортист и Академик (Пловдив), а серията започва в Самоков на 5 май. Играе се до три победи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна