Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Солидарни сме с ЕС за Русия, а Радев мълчи

Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов бе на посещение в Софийската семинария. Там той коментира актуални събития, сред които декларацията на ЕС срещу Русия, която забрани влизането на осем души от общността на територията си:

„Европейската комисия, ЕС и ЕП пуснаха съгласувана декларация, участвахме и ние, в която изразихме цялата си подкрепа към президента на Европарламента Сасоли, към заместник-председателя на ЕК Вера Йоурова и други няколко човека за санкциите, които им бяха наложени от Руската федерация. И то свързани с правата на човека. И тук на фона на всичко това, на нашите участия, декларации, подкрепа е крещящо вече мълчанието на кандидат-президента Радев, на депутата Трифонов, на Христо Иванов и Атанас Атанасов – още нямат реакция…Иначе обичат да се изказват. За Корнелия и другите да не говорим“.

На конгрес на ГЕРБ има решение да не правим коалиция с БСП, така че Корнелия Нинова да не ни вкарва в обръщение и риторика, когато знае, че е невъзможно да се прави коалиция с нас, подчерта още Борисов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени