Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новото музикално трио ПТП на гости на „Аларма“

Снимка: Тихомир Георгиев

На Светли вторник ви срещаме с музикантите, които решиха да възкресят за нов живот стари хитове на група „Атлас“. Представяме ви трио ПТП, чието заглавие идва от инициалите на тримата музиканти: китариста Петър Писарски и вокалиста Петър Маринов на „Атлас“ и Тихомир Георгиев - DJ Tissuе от „Бисквитките“, чиято песен „Гайди – Добре дошли в България“ беше най-големият хит на 1998 г.

В студиото от 21.30 часа ще бъдат с Пепи Писарски и Тишо, а Петър Маринов ще се включи по телефона, защото той е в Каварна и през повечето време живее там.

Ще говорим за това как се постига синтпоп и клубното денс звучене на хитове, които не са мислени като танцувални преди години, за новите песни на „Атлас“ и дългоочакваното отбелязване на 35 годишнината на групата, за това как пандемията се отразява на вдъхновението на творците.

Първата песен, която беше създадена от ПТП в нова версия е „ Един щастлив празен ден“ – песен на „Атлас“, по музика на Пепи Писарски от 2000 г., която излиза в албума „Есенни цветя“.

В момента се довършва и новата версия на „Играта свърши“, затова ще я чуем в добре познатата ни стара версия.

Ще чуем и новите песни на „Атлас“ – „ Остани“ и „ Отключете душите си“, както и самостоятелния проект на Петър Маринов – „Моменти“, а също и някои от парчетата на DJ ТИШО, създадени по време на изолацията – „Карантина“, „Аплодисменти за медиците“, „Ергене“ и „Стани, моме“.

Още в „Аларма“: в рубриката „Социална стълбица“ очаквайте интервю с преподавателя по политически науки Александрус Кьопкиолис от Солунския университет за продължаващите вече повече от 3 месеца съвместни протести на студенти и академични преподаватели по повод промените в закона за автономията на висшите учебни заведения в Гърция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна