Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургазлии настояват за онлайн подаване на заявления за платено паркиране

Общината работи за въвеждането му

| обновено на 10.05.21 в 09:12

Новото разширение на синята и зелената зони от началото на май струпа десетки бургазлии пред Транспортната къща. Само на едно гише те могат да подават заявленията си за платено паркиране. Хората ги попълват на крак на улицата, за да  не се губи време щом стигнат  до касата. Така от ръка на ръка се подават листи и химикали и без кой знае какво отстояние се чака поне час. 

Събирането на повече хора на едно място се дължи и на това, че миналата година по това време общината направи ново разширение на зоните, така, за да спазят дните си на плащате тези, които пререгистрират стикерите си и тези, които ще ги вземат за първи път, чакат по едно и също време на едно и също място.

Следпразнично знаят, че всички хора ще искат талони, да отварят повече гишета.Организацията да беше по-добра.

Трябват повече каси, трябва да се плаща онлайн.Час вече чакам.

Вътре няма достатъчно служители, за да поемат тези, които са за пререгистрация и които са за първична регистрация.

Поне още една гише трябва да работи, може и две. В София съм подавала онлайн и е много облекчена процедурата.

Сигнали за организацията на работа са получени в ОП" Транспорт", обясни управителят Андрей Рунчев. Той поясни, че няма възможност да работят повече каси, но се работи в посока онлайн подаване на заявление. Там специфичното е, че се оперира с личните данни на гражданите, възможни са и фалшификации:

Съществуват вече такива варианти чрез банкови карти.Смятам, че община Бургас е достатъчно иновативна, не струва това и малко средства, трябва ни и малко време.

Съгласен съм, че е неудобно.Тази година заради съвпадението на въвеждането на зоните и празниците, стана едно струпване.Искам и аз да се извиня, че се налага да се чака на тази опашка. 

Няма точна статистика колко хора трябва да си вземат стикер, нерешени остават и други два проблема за желаещите да си платят зоните-за тези, които са на квартира и за тези, които имат имоти в Бургас, но не живеят постоянно тук. Този проблем ще се гледа от общинските съветници тази седмица.

От днес се удължава  работно време на гишето в Транспортната къща. То ще е отворено  от 08:00 до 19:00 часа до края на работната седмица.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна