Eмисия новини
от 23.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стела Балтова обеща да продължи с добрите практики в туризма

Снимка: БГНЕС

Служебният министър на туризма Стела Балтова обеща да продължи с добрите практики в министерството и да ги надгради. При предаването на поста тя определи приоритетите си

Досегашният вицепремиер и министър на туризма Мариана Николова, която предаде поста на служебния министър Стела Балтова изрази надежда, че ще има приемственост в работата. Провеждането на успешен зимен сезон, подготовката на летния, изработването на единни правила за настаняване и изхранване, осигуряването на средства за подпомагане на туроператорите тя открои като най-важното от свършеното до момента.

"Направи се много агресивна реклама по искане на бранша, тъй като браншът е този, който поставя дневния ред и всеки министър трябва да знае, че винаги погледът му трябва да бъде насочен към бранша. Така че аз съм се съобразявала с изпълняването на политиката като орган на изпълнителната власт с искането и визията на бранша".

Екипът на министерството на туризма, както и този на Министерски съвет ще работи в условията на прозрачност, почтеност и професионализъм. Изцяло ще бъде посветена на професионализма на хората от сектора, посочи служебният министър Стела Балтова, която бе посрещната на входа от екипа на ведомството:

"Върховен приоритет на моята работа ще бъде запазването на здравето на работещите в туризма, както и осигуряване на една благоприятна среда за тяхната дейност, спокойна финансова стабилност, за да могат те получавайки адекватна и точна информация от нас да развиват и изпълняват спокойно своя бизнес. Ще продължа всичко добро, което е направено и разбира се ще надградим онова, с което да продължаваме да се чувстваме горди, че посрещаме гости в България. Разбира се, ще ни бъдат необходими съвместни усилия с останалите институции, за да изведем България от червената зона".

Едни от първите срещи на служебния министър на туризма ще бъдат с представителите на бизнеса, посочи още Стела Балтова.

 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.