Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Има такъв народ“ получи поста председател на РИК в Благоевград

| обновено на 15.05.21 в 13:11
Консултациите, свикани от областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, преминаха без спорове.
Снимка: Радио Благоевград

Партия „Има такъв народ“ получи председателското място  в Районната избирателна комисия в Благоевград. Консултациите с партиите при областният управител се проведоха без напрежение и спорове.

На срещата, свикана преди обед от областния управител Бисер Михайлов, присъстваха представители на всички партии и коалиции, които имаха депутати в 45-ото Народно събрание.

За председател на Районната избирателна комисия консенсусно беше избран Ангел Ризов, номиниран от „Има такъв народ“, който не е член на партията.

ГЕРБ не излъчи кандидатура за председател на РИК.

Двамата заместник-председатели са от БСП и „Демократична България, а ДПС получи традиционното секретарско място в 17-членната Районна избирателна комисия в Благоевград.

При разпределението на мандатите коалиция „ ГЕРБ-СДС“ има петима представители в РИК, „Има такъв народ“ - 4, БСП - 3, по две места получиха ДПС и „Демократична България“ и един член има коалиция „ Изправи се! Мутри вън!“. 

Предстои решението след консултациите да бъде изпратено за одобрение от ЦИК, която назначава състава на комисиите  в областните центрове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна