Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автошествие в подкрепа на традиционното семейство се проведе в Бургас (СНИМКИ)

Близо 10 коли с около 20 души се включиха в автошествие в Бургас. То е под надслов „Да съхраним традиционното българско семейство“. По този начин искаме да отбележим Международния ден на семейството, посочи Боян Дяков, един от организаторите на събитието.

„В същия момент искаме да припомним на хората какви са ценностите на традиционното семейство. Семейството е съставено от мъж, жена, деца. Разбира се и да заявим позицията си против събитието, което ще се проведе днес следобед. Ние не приемаме граждани, които по никакъв начин нямат нарушени права и ограничения, да изразяват по този начин и да вменяват вина в хората и обществото“, обясни той.

Хората, участващи в автошествието също заявиха и позицията си срещу предстоящия „Бургас прайд“, който ще се проведе по-късно през деня:

„В последните години това с т.нар. „гей парад“ или за хомосексуалистите, не смятам, че това е нормално. Ние като нормални семейства не афишираме, че имаме деца и че харесваме жени."

„Тук сме днес, за да изразим подкрепата си за традиционното семейство. Не приемаме на такава светла дата да се организира гей парад и да се провокират хората по този начин.“

Автошествието започна от зала „Бойчо Брънзов“ и премина по улиците „Стефан Стамболов“, „Сан Стефано“, „Христо Ботев“ и „Демокрация“ без да създава проблеми с движението. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна