Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решението за секретар на РИК-Стара Загора ще се вземе от ЦИК

| обновено на 16.05.21 в 12:33

Централната избирателна комисия ще определи секретаря на Районната избирателна комисия (РИК) в Стара Загора за предстоящия вот за народни представители на 11 юли 2021г. Това стана ясно след проведените днес консултации при областния управител Гергана Микова. В консултациите участваха представители на шестте партии и коалиции, които бяха в състава на 45-ото Народно събрание. 

Пламен Йорданов, упълномощен представител на Коалиция ГЕРБ-СДС, предложи за председател досегашния председател на РИК Теодора Крумова. За председателското място не постъпиха други предложения. За зам.-председатели на РИК бяха предложени Светла Карастоянова от Коалиция „Демократична България“ и Станка Хърсева от ПП „Има такъв народ“.

Участниците в консултациите не постигнаха съгласие за секретар на РИК. За мястото от ДПС предложиха Междну Халид, а от Коалиция "БСП за България" - Велина Атанасова. Представителите на двете политически партии, отправили предложенията, не оттеглиха нито едно от двете, заради липсата на консенсус от ЦИК трябва да се вземе решение кой да бъде секретар на РИК в Стара Загора.

Съставът на РИК Стара Загора е от 17 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна