Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ЮЗУ в Благоевград ще отбележи Европейската седмица на общественото здраве

Със семинари, дискусии и безплатни консултации Факултетът „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ към Югозападния университет „ Неофит Рилски“ в Благоевград ще отбележи Европейската седмица на общественото здраве.

Темата за Covid пандемията  е застъпена във всички научни форуми, които са планирани предимно в онлайн формат.

„Covid-19 и предизвикателствата пред логопедичната терапия" е първото събитие, с което в 11 часа стартира седмицата на общественото здраве в университета. По-късно ще бъдат представени и практически техники за логопедичен масаж при лица с комуникативни  нарушения“.

На 18 и 19 май  в университетския център по логопедия, който е един от най- добрите в Европа, са планирани безплатни консултации на хора с различни проблеми, както и скрининг на слуха. 

Катедрата по кинезитерапия организира в сряда онлайн семинар на тема „Възможности за рехабилитация след Covid-19 в градска среда".

Европейската седмица на здравето в Югозападния университет ще завърши със семинар за най-новите технологии, прилагани при слухови аномалии, който ще се проведе в четвъртък от 13 часа в Учебен корпус-1.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.