Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лява алтернатива“ избира лидер след 11 юни

| обновено на 18.05.21 в 09:50
Жан Виденов
Снимка: БГНЕС

Новата политическа формация, в която се включва и бившият министър-председател Жан Виденов - „Лява алтернатива“, ще бъде структурирана след 11 юни и ще избере свой лидер.

В партията влизат още бившия министър на здравеопазването Мими Виткова, бившият министър на индустрията в правителството „Беров“ Румен Биков,  Дончо Конакчиев - бивш вицепремиер в правителството на Виденов, бившите депутати Таско Ерменков от БСП и Станислав Станилов от „Атака“, посочват от „Лява алтернатива“ 

Новата формация снощи изпрати до медиите свой предизборен апел. В него подробно са представени целите на партията и състава на Инициативния комитет от 32 души. Иван Атанасов е инициаторът за създаването на „Лява алтернатива“.

Таско Ерменков: Не влизам в партията на Жан Виденов, оставам в БСП

Пресцентърът на БСП разпространи изявление на Таско Ерменков, в което той опровергава, че влиза в „Лява алтернатива“ и че се е подписал под нейния предизборен апел. 

„Не съм давал съгласие за моя подпис под този апел. Виденов ми се обади и ми каза, че има такъв апел. Изразих уважение към съдържанието, но не съм давал съгласие за включването ми сред авторите. Заявих, че нямам намерение да напускам партията, на която съм член от 1983 година“.

„Надявам се това недоразумение да е плод на техническа грешка“, отбелязва още Таско Ерменков, цитиран от пресцентъра на БСП.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна