Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Динко Шаханов: Фотографията ми дава спокойствие и ме срещна с много приятели

Здравейте! 

Казвам се Динко Шаханов и съм на 34 години. Живея в Стара Загора (центъра на вселената :) )  .

Занимавам се любителски с фотография повече от 5 години. През тези години, в които снимам, минах през различни жанрове на фотографията - портретна, пейзажна, автомобилна, а съвсем отскоро започнах да снимам и птици, но най на сърце си ми остава пейзажната фотография. 

Фотографията за мен е много повече от това просто да заснемеш нещо - тя ми дава спокойствие, тя ме срещна с много приятели, запалени от същата магия. Фотографията е виновник да се насладя на много изгреви, залези, на много красиви места в прекрасната ни България.




Фотографията ме научи на доста неща - едно от тях е да ходя по вода :) еееее вярно беше  минус 16 градуса и водата беше лед, но е факт. Ето и кадър от язовир Широка поляна за доказателство. Научих се да обичам и уважавам животните и природата, наскоро посетих прекрасни поляни с тънколистен божур, в които се наложи да се лутам над 3 часа в търсене, но пък така откритието е по-сладко. Научих се на търпение, ето този кадър на потопената църква във язовир Жребчево съм го чакал повече от 5 г., за да го заснема по точно този начин - в момента, когато водата започва леко да навлиза в църквата. 

Последната страст във фотографията e птиците - покрай това начинание научавам много нови и интересни видове, научавам също че е може би най-трудният жанр от фотографията.




За финал бих отправил апел към хората да отделят време за красотата около нас, тя храни душата ни.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна