Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зелени коридори с всички видове ваксини в Кюстендил

Ваксинация с препарата на компанията "Модерна".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Осигурени са зелени коридори за имунизация на всички желаещи с всички видове ваксини в Кюстендил, Дупница и в Бобов дол, обявиха от РЗИ. Общопрактикуващите лекари също имунизират, желаещите обаче не са много, а броят на преболедувалите в града и района вече е голям.

Имунизационният кабинет в Кюстендил в сградата на РЗИ работи от 9 до 15.00 ч. Имунизационният кабинет в Дупница работи всеки работен ден от 9 до 15 ч.; събота и неделя от 11 до 14, ч., а този в Бобов дол - от 9  до 16 ч.

Спазва се заповедта на министър д-р Стойчо Кацаров за приоритетно ваксиниране през дните понеделник-четвъртък за хората над 60 г. и с хронични заболявания.

Имунизиране правят и общопрактикуващите лекари. 

Д-р Румен Алесов, член на Областния кризисен щаб, коментира новата система за ваксиниране и логистичните пунктове:

"Всяка седмица си заявяваш за следващата седмица уверението, че има достатъчно от всички видове ваксини. Силно намаляха желаещите. Тези, които бяха желаещите, минаха, част при нас, част при тия там коридори, които бяха направени, така че на ден по двама-трима се явяват такива новожелаещи, но голямата част от желаещите мина. Предполагам, че в рамките на около месец ще минат абсолютно всички желаещи".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени