Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От сряда деца до 5-годишна възраст влизат у нас без PCR тест

Стойчо Кацаров
Снимка: БГНЕС

От 31 май се разрешава присъственото обучение за всички ученици. Това гласи нова заповед на служебния министър Стойчо Кацаров. От същата дата се допуска и присъственото провеждане на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси и занимални.

Със заповед на здравния министър от сряда се разрешава влизането в България на деца до 5-годишна възраст без направен PCR или антигенен тест.

От правителствения пресцентър съобщават, че от 19 май временно се забранява влизането в страната на пристигащи от Индия, Бангладеш, Непал, Мианмар, Бутан, Шри Ланка, Пакистан, Малдиви, Бразилия и държави и територии в Африка.

Изключение са българските граждани или хората със статут на продължително пребиваване у нас. За тях е предвидена 10-дневна карантина.

От 19 май спортните състезания ще се провеждат при заемане на не повече от 50% от местата за публика и при спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м, както и носене на защитни маски за лице. Това е посочено в Заповед № РД-01-355/18.05.2021 г., издадена от министъра на здравеопазването днес, 18 май.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна