Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха 7 полицаи, сред които и шефът на Трето РУ в Пловдив

Бойко Рашков идва в Пловдив

| обновено на 19.05.21 в 16:40

При акция на Окръжна прокуратура Пловдив и Вътрешна сигурност на МВР  са арестувани 7 полицаи, сред които и директорът на Трето РУ Самуил Хаджиев, съобщи Окръжният прокурор Румен Попов

Той допълни, че в ареста са общо 12 души, разследвани за тежки криминални престъпления, длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието, корупция, наркотици и проституция. Срещу тях разследването е продължило повече от 6 месеца, операцията е планирана и няма нищо общо с политическите смени в държавата.

"Не съвързвайте тези действия с каквито и да е политически фактори", каза Попов. И допълни, че това не е акция срещу пловдивската полиция, "която работи безупречно", а срещу тези, които нарушават закона.

Операцията започна тази сутрин от 3- то РПУ и продължава в момента, като не са изключени и още арести, допълни прокурорът, има и лица, обявени за национално издирване.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков пристигна в Пловдив и също даде брифинг за медиите. 

"Задължително трябва да има рокади в Пловдивската поиция", коментира Бойко Рашков в Пловдив. Той беше кагоричен, че няма да търпи подобни прояви.

"Прокуратурата ще си свърши работата, следователите също. От нас се очакват необходимите кадрови промени на съответните нива. Престъпници с пагон няма да търпя, докато съм министър и ще взема строги кадрови мерки", каза Рашков. 

Той добави, че е рано да говори за вина, защото ще нарушат редица закони. "Нека прокуратурата си свърши работата, другото ще бъде чиста политика, която аз нямам намерение да правя".

Предстои среща на министър Бойко Рашков с ръководството на ОДМВР Пловдив. Припомняме, че директорът на полицията старши комисар Йордан Рогачев е в болнични.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна