Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет благотворителни каузи събират жители на Велико Търново

| обновено на 22.05.21 в 15:55
Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Пет благотворителни каузи обединиха днес великотърновци в събирането на капачки за детска линейка, в кампаниите за ремонта на църквата „Свети Николай“, за лечението на учителка и здравни инициативи. 

За осма година Велико Търново се включи в събирането на пластмасови капачки: 

„Искаме да помогнем с каквото можем. Не трябва само на хората да се разчита. Трябва на първо място да е държавата, а след това хората“, споделиха дарители. 

200 000 лева са нужни за закупуването на детска линейка, поясни Мартина Йорданова, съосновател на кампанията „Капачки за бъдеще“: 

„35 събития имаме в страната за следващите девет дена, да сме събрали средствата за тази линейка. В България има една и половина специализирана детска линейка и то не напълно оборудвани“.   

2 800 000 лева са нужни за спешния ремонт на църквата „Св. Николай“, съградена от уста Колю Фичето, обясни Красимира Райкова от църковното настоятелство: 

„Храмът е нашата кауза днес и повече от всякога вярваме, че стъпка по стъпка ще си подадем ръце и ще съберем необходимите средства за възстановяването му“. 

Петте каузи бяха подкрепени и от Градския ученически парламент. Председателят му Ива Събкова обобщи: 

„Трябва да се помогне на тях. Наистина сме едни много дейни, активни младежи“.  

Събираха се пари и за лечението на онкоболната учителка Цветанка Пенчева. Популяризираха се каузите за кръводаряване и за даряване на плазма за Covid-болните.  

Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна