Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на сериала „Приятели“ в Китай - гневни заради орязани сцени

Дженифър Анистън - една от звездите в "Приятели"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Феновете в Китай на популярният комедиен сериал „Приятели“ са гневни, след като от дългоочаквания нов епизод бяха отрязани участията на Лейти Гага, Джъстин Бийбър и корейската банда Би Ти Ес.

Събирането на актьорите от легендарния сериал от 90-те беше излъчено онлайн на три китайски видеоплатформи, но звездите, които в миналото са имали сблъсък с китайската комунистическа партия бяха отрязани.

Турне на Лейди Гага в Китай беше забранено, след като тя се срещна с тибетския духовен водач Далай Лама, който според Пекин е сепаратист. Джъстин Бийбър е блокиран от 2014-та година в Китай, след като публикува снимка от светилището Ясукуни в Япония, където се почита паметта на загинали японски войници, в това число и осъдени военнопрестъпници от Втората световна война.

А Кей поп бандата Би Ти Ес разгневи комунистическата партия миналата година, след като не спомена китайските бойци загинали по време на корейската война. От новия епизод на Приятели са изключени и всички сцени свързани с LGBT общността.

Информацията е на Франс прес

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна