Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финикс изравни серията срещу Лейкърс

Деандре Айтън (с топката) завърши с "дабъл-дабъл" за Слънцата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Финикс Сънс изравни четвъртфиналната серия от плейофите за източната конференция на НБА с Лос Анджелис Лейкърс на 2-2, след като спечели мач номер 4 в Калифорния със 100:92.

В "Стейпълс Сентър" баскетболистите на Слънцата бяха достатъчно солидни, като всички от стартовата петица плюс Камерън Пейн минаха границата от десет точки, а особено силно се представи центърът Деандре Айтън, който реализира 14 точки и 17 борби при 75 процента успеваемост в стрелбата. 

За Лейкърс Леброн Джеймс завърши с 25 точки, 12 борби и 6 асистенции, Антъни Дейвис бе неузнаваем и вкара само 6 точки при 22 процента успеваемост на стрелбата, а по-лошата новина за Езерняците е, че той получи контузия на слабините. По този начин двата тима се насочват за петия мач от серията във Финикс във вторник при равен резултат.

Серията между Далас Маверикс и Ел Ей Клипърс също бе изравнена на 2-2 след успех в Тескас със 106:81. Кауай Ленард и компания се справиха много добре в защита и ограничиха Маверикс до 34,8 процента успешна стрелба, а от своя страна стреляха 48,1 процента от полето, като Ленард бе най-резултатен с 29 точки, а Пол Джордж добави 20. Следвщаият мач от серията е в Лос Анджелис в сряда.

Останалите резултати от НБА:

Атланта Хоукс - Ню Йорк Никс 113:96 (3-1 в серията)

Бостън Селтикс - Бруклин Нетс 126:141 (1-3). 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна