Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Рашков: Ще се срещна със следващия главен прокурор

| обновено на 03.06.21 в 12:07
Бойко Рашков
Снимка: БГНЕС

„Ще се срещна със следващия главен прокурор“ - така вътрешният министър Бойко Рашков отговори на въпрос на „Хоризонт“ ще приеме ли поканата за работна среща, която Иван Гешев му отправи вчера.

„Този главен прокурор е продукт на хората, които бяха обявени вчера от финансовото министерство на Съединените щати“, каза още Рашков.

Рашков добави, че не би приел покана за среща и от председателя на Антикорупционната комисия и бивш обвинител №1 Сотир Цацаров.

Въпреки че отказва среща с Гешев, Рашков очаква прокурорска реакция за наложените санкции на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков по глобалния закон "Магнитски" и специално по отношение на Желязков, който в момента е заместник - шеф на Бюрото за контрол на СРС. Министърът очаква Гешев да поиска от ДАНС да бъде отнет допуска му до класифицирана информация. 
Пред "Хоризонт" вътрешният министър каза, че днес ще разговаря с новия председател на ДАНС Пламен Тончев какво може да предприеме Агенцията в това отношение.
Според Бойко Рашков заради бездействието на службите и решения на политиците през годините, сме поставени в унизителното отношение друга държава да ни казва кои са корумпираните държавни служители у нас.
Той нарече това "срам" за цялата държава и за политическата сила, предложила Илко Желязков за заместник председател на инситуцията, която трябва да контролира службите, които могат да искат и да прилагат специални разузнавателни средста и припомни, че Желязков беше номинация на ДПС, но получи подкрепата на почти всички парламентарно представени партии в 44 Народно събрание.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна