Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60 лични лекари в Кюстендилско участват във ваксинацията на местното население

Кюстендилски областен кризисен щаб за борба с коронавируса
Снимка: Кирил Фалин

60 от около 80-те общопрактикуващи лекари в Кюстендилския регион са се включили във ваксинационна кампания, стана  ясно след заседанието на областния кризисен щаб.

От началото на кампанията са поставени общо 25 414 дози ваксина срещу Covid-19 (с ваксини на „Пфайзер“, „Модерна“, „АстраЗенека“ и „Янсен“), от тях 10 460 лица са със завършен ваксинационен цикъл, обявиха от РЗИ.

Записаните за имунизация при общопрактикващите лекари вече са ваксинирани, някои от тях са в списъците от февруари, каза д-р Румен Алексов, председател на съсловната организация в региона и член на областния кризисен щаб.

С цел увеличаване на имунизационния обхват срещу COVID-19 и във връзка с писмо на Министерство на здравеопазването, са изпратени писма до кметовете на всички 9 общини на територията на област Кюстендил за разработване на мерки за повишаване на обхвата на персонала на учебни и социални заведения, предприятия и райони с концентрирани малцинствени групи.

"Изпратени са и писма до кметовете на всички общини на територията на област Кюстендил за обхващане на желаещите от туристическия бранш с предпочитаната от тях ваксина. Проведени са срещи с медиаторите от община Кюстендил и община Дупница за разработване на мерки за повишаване на обхвата в райони с концентрирани малцинствени групи“, каза директорът на РЗИ в Кюстендил д-р Златко Величков.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна