Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чист въздух след пожар в обект за автомобили и гуми край Силистра

Снимка: РИОСВ - Русе

Няма отклонения от нормите в качеството на атмосферния въздух е установила проверка на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе след възникналия преди два дни пожар в обект, където се съхраняват излезли от употреба моторни превозни средства, черни и цветни метали.

Проверката на площадката за отпадъци в намиращото се в непосредствена близост до Силистра село Калипетрово е била извършена незабавно, след като е бил подаден сигнал на тел. 112 за горящи автомобили и гуми.

Все още не са изяснени причините за пожара, потушен бързо от силистренските огнеборци.

По информация на кмета на селото Николай Узунов в акцията са се включили и всички земеделски кооперации в района, които са осигурили цистерни с вода за нуждите на пожарникарите.

Съставен е бил констативен протокол и са дадени предписания да се представи информация, свързана с приемането и предаването на отпадъците, както и други документи по изискванията на специализирана наредба: писмени обяснения относно възникването на пожара, извършваните дейности на площадката и количествата на наличните към момента на инцидента отпадъци; да се уведомява инспекцията при всяко предаване на отпадъци от площадката, включително и тези, засегнати от пожара.

На представителя на фирмата е връчена покана за съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

Проверката във връзка с възникналия пожар продължава.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна