Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на новото българско кино в Благоевград

Снимка: Pixabay

Фестивал на новото българско кино започва в Благоевград. В продължение на девет дни любителите на родното филмопроизводство ще могат да се насладят на най-добрите ленти и то на открито.

Филмовият маратон стартира с автокино на паркинга на една от големите хранителни вериги в Благоевград.

На голям екран с размери 5х10 метра и професионално озвучаване зрителите ще могат да гледат от автомобилите си популярните филми „Диви и щастливи“ тази вечер от 21 часа, а утре по същото време - „Привличане“.

Изненада за публиката е присъствието на актьора Александър Сано, който ще сподели интересни случки и преживявания по време на заснемането на  филмите.

От  14 юни, понеделник, в продължение на седем дни започва своеобразното пътуване на „Лятното кино“ в Благоевград.

Най-гледаните български филми, създадени през последните години, ще бъдат прожектирани във всички квартали на Благоевград, както и на най-знаковите места в центъра на града. Сред заглавията на филмовия маратон са „ Бензин“, „Завръщане“, „Писма от Антарктида“, „В кръг“, „Опърничавите“ и други. Всяка вечер  на живо ще гостуват актьори и режисьори, като Башар Рахал, Мариан Вълев, Саня Борисова, Пламен Манасиев, Стефан Командарев, Станислав Дончев, Георги Костов и други.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна