Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 домашни и социални санитари по проект „Патронажна грижа +“ в община Дупница

Снимка: БНР

14 домашни и социални санитари ще назначи по проект „Патронажна грижа +“ община Дупница, като вече е осигурено финансиране.

По проекта за близо 440 хиляди лева се дава възможност за предоставяне на почасови социално-здравни услуги в домашна среда на възрастни хора над 65 години в невъзможност за самообслужване, на хора с увреждания или поставени под карантина заради Covid-19.

Ще бъде извършен подбор на персонал за предоставяне на мобилни интегрирани здравно-социални услуги за длъжността домашен санитар – 3 щатни броя по Направление „Патронажна грижа+", а по направление 2 „Превенция на Covid-19 в социалните услуги, делегирани от държавата дейности" ще бъдат ангажирани 11 санитари.

Персоналът се назначава на трудови договори на базата на необходимите квалификация и опит, така че да изпълнява заложените в проекта дейности, с месторабота "Център за Патронажна грижа".

Подборът ще бъде по документи и събеседване с одобрените.

Крайният срок за подаване на документите е 18 юни включително, а списъкът с допуснатите и недопуснатите до събеседване ще бъде обявен на 22 юни.

"Има хора, пристигнали от чужбина, такива под карантина, които нямат никакви близки в Дупница. Няма кой и хляб да им купи и достави", коментират ситуацията при Covid кризата социални експерти.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени