Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: Няма език на омразата, има език на истината

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Бившият вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че няма да спре да защитава потърпевши от произвола на“маргинализираната престъпност.” Така Каракачанов коментира решението на Върховния административен съд, че е извършил дискриминация спрямо ромското население със свои изказвания преди две години в село Войводиново. Тогава двама мъже от ромски произход нападнаха военнослужещ.

„За мен няма език на омразата, за мен има език на истината! Всъщност какво се случи преди повече от две години - на 6 януари 2019 година? Двама пияни и дрогирани млади цигани пребиха ефрейтор от българската армия и отидох и защитих ефрейтора. Имаше мозъчно сътресение и множество рани по главата и тялото. Така че аз съм казал това, което мисля. Две години и половина по-късно не се отказвам от това! Най-много да ме глобят“

Във "Фейсбук" бившият вицепремиер написа, че според Конституцията в България няма никакви етнически, религиозни или други малцинства и не се признава малцинствен статут на която и да било група на какъвто и да е принцип.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна