Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швеция препъна Испания на старта

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испания започна с равенство Евро 2020, след като на свой терен в Севиля направи 0:0 срещу Швеция в мач от Група Е на турнира на Стария континент по футбол.

Испания започна силно срещата и пое контрола над топката от първата минута. Шведите пък не се притесняваха да се отбраняват и като цяло не допуснаха сериозни грешки в защитата си. Най-добрата възможност за „Ла Фурия“ пропусна Алваро Мората. Нападателят на Ювентус бе изведен сам срещу Робин Олсен в 38-та минута, но стреля покрай вратата.

В ответната атака голям шанс пропуснаха и шведите. Александър Исак бе изпуснат в наказателното поле на домакините при бърза контраатака, стреля мощно от малък ъгъл, но от голлинията Маркос Йоренте успя да изчисти топката, която в последствие се отби и в страничната греда.

След почивката Мората и Олмо пропуснаха изгодни ситуации, а в 61-та минута Швеция отново бе на сантиметри от гола. Исак отново изтормози защитниците на Испания и центрира прострелно към далечната греда. Там Емил Форсберг бе оставен на метри от голлинията, но не успя да засече топката в мрежата.

В 90-та минута на двубоя Пабло Сарабия центрира добре от дясното крило, Жерар Морено засече добре топката с глава и я отправи към вратата на шведите. Там обаче Робин Олсен реагира прекрасно и отрази. Малко след това и Сарабия отправи удар към противниковата врата, но Олсен отново бе на мястото си.

В ранния двубой от групата в Санкт Петербург Словакия поднесе една от изненадите на турнира до момента, след като надигра с 2:1 Полша.

В следващите мачове на 19 юни Испания посреща отново в Севиля Полша, а ден по-рано в Санкт Петербург шведите ще играят срещу Словакия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!