Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автогол даде победата на Франция в битката с Германия

Франция - Германия
Снимка: БГНЕС

Световният шампион Франция победи на чужд терен Германия с 1:0 в сблъсък на два от фаворитите на европейското първенство в група "F" на стадиона в Мюнхен.

Решителният момент в мача дойде в 20-ата минута, когато германският защитник Матс Хумелс имаше нещастието да си вкара автогол. 

Пол Погба намери по отличен начин Люка Ернандес на левия фланг, той навлезе мощно в пеналта и пробва пас към Мбапе, но преди топката да стигне до него, централният бранител на Бундестима си заби топката неспасяемо в собствената си врата.

През второто полувреме топката отново попадна във вратата на германците след удар на Мбапе, но с помощта на системата ВАР попадението бе отменено заради засада.

Нов френски гол в 85-ата минута бе отменен от ВАР заради засада. Тогава топката бе изпратена в мрежата от Бензема, но системата правилно не зачете попадението.

После и в 8-минутното добавено време домакините не успяха да стигнат до изравняване, Франция победи с 1:0 и взе три точки в тежката група, в която друг от фаворитите на турнира Португалия се справи с 3:0 срещу Унгария.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени