Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабаков и Маргаритов с ново назначение на Евро 2020

Георги Кабаков е четвърти съдия на Швеция - Словакия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българските рефери Георги Кабаков и Мартин Маргаритов получиха второ поредно назначение на европейското първенство по футбол, в рамките само на 4 дни.

След като двамата пловдивчани бяха резервни съдии на двубоя от груповата фаза на Евро 2020 между националните отбори на Шотландия и Чехия в понеделник, днес те бяха определени за такива и в предстоящия мач Швеция - Словакия, от група Е на шампионата, съобщи Темпо Нюз.

Главен съдия отново ще бъде германецът Даниел Зиберт, с помощници – неговите сънародници – Ян Сейдел и Рафаел Фолтин. Кабаков е четвърти съдия на срещата, а Мартин Маргаритов – първи резервен асистент рефер, като и двамата наши представители са арбитрите, определени от УЕФА да заменят веднага при спешен случай или при контузия някой от титулярите.

Както е известно, за първи път на това европейско първенство резервните съдии са в отделна група.

Двубоят Швеция - Словакия се очаква с огромен интерес, след изненадващия нулев хикс на шведите срещу Испания в понеделник и победата на словаците над Полша с 2:1 в първия кръг от надпреварата.

Срещата ще се играе в петък - 18 юни, от 16 часа българско време на стадиона в Санкт Петербург, но Кабаков и Маргаритов летят още днес за Русия, каквито са изискванията от УЕФА.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени