Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия си отдъхна след 1:0 над Финландия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Русия запази шансове да се класира за осминафиналите на Евро 2020, след като победи Финландия с 1:0 у дома във втория си мач от група В на Евро 2020. Руснаците загубиха откриващия си двубой срещу Белгия с 0:3 и гонеха задължителен успех срещу тима на Финландия, който победи Дания в първия си мач.

Срещата в Санкт Петербург започна отлично за гостите, които вкараха гол в четвъртата минута чрез соя нападател Жоел Похянпало, но впоследствие ВАР отмени гола заради засада. Постепенно възпитаниците на Станислав Черчесов наложиха натиск, но трудно стигаха до чисти голови положения. Те все пак успяха да пробият отбраната на финландците във втората минута на добавеното време на първата част, когато Алексей Миранчук се разписа със страхотен изстрел по диагонала, който не остави шансове на вратаря на гостите Лукас Храдецки.

След почивката играчите на Финландия погледнаха по-смело към противниковата врата и натиснаха в търсене на изравнителен гол, което откри шансове пред Русия за контраатака, които домакините така и не успяха да използват, макар че създадоха няколко сериозни опасности. В крайна сметка повече голове не паднаха и Русия спечели с 1:0, за да изравни актива на днешния си съперник, като двата тима делят второто място, но Русия има предимство в преките двубои.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!