Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без топла вода в Перник за месец

Снимка: Архив

В продължение на един месец Перник ще бъде без топла вода това лято. Топлоподаването ще бъде спряно на 5 юли и ще бъде възстановено на 2 август, съобщиха от местната „Топлофикация”. Причина е ежегодният планов ремонт на съоръженията.

Ремонтните дейности ще обхванат както парогенераторите, така и съоръженията за пречистване на димните газове и отделни участъци от топлопреносната мрежа, каза изпълнителният директор на дружеството Ясен Кацаров. По-голямата продължителност на ремонта той обясни с предстоящата модернизация на хладилния цикъл на пети парогенератор.

"Подмяна на старите хладилни помпи с нови, модерни, икономични, високоефективни. За да се разрушат старите фундаменти и да се изградят новите, и бетонът да набере якост, са необходими поне 28 дни", каза Кацаров.

Той подчерта, че с ремонта се цели намаляване на авариите през следващия отоплителен сезон.

"През миналия месец имахме шест спирания за повече от едно денонощие и заради превантивно отстраняване на подобен тип аварии."

Докато продължава ремонтът да не се извършват никакви самоволни манипулации в абонатните станции, предупреждават от дружеството.

За недопускане на аварийни ситуации в имотите на абонатите преди възстановяването на топлоподаването ползвателите трябва да приведат вътрешните инсталации за гореща вода в сградите в състоянието, в което са били преди спирането.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна