Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рамос искал да остане в Реал, но не получил оферта

Серхио Рамос се сбогува с Реал след 16 години.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Серхио Рамос призна, че никога не е искал да напуска Реал (Мадрид), но когато е решил да приеме офертата на Кралския клуб за нов договор, от ръководството на тима са му казали, че тя вече не е валидна. По-рано днес стана ясно, че централният защитник ще си тръгне от "Сантяго Бернабеу" след 16 години и множество трофеи с екипа на Реал.

"Преди всичко искам да кажа, че никога не съм искал да напускам. Исках да остана. Клубът ми предложи нов договор, но заради коронавируса преговорите спряха. Те ми предложиха контракт за една година с намалена заплата. Парите не бяха проблеми, но аз исках двугодишен договор, за да бъдем спокойни със семейството ми. При последния ни разговор казах, че приемам офертата, но ми отговориха, че тя вече не е валидна", обясни 35-годишният бранител на пресконференция.

"Не съжалявам за нищо, отношенията ми с президента винаги са били добри. Бяхме като баща и син в спортно отношение. Той ме доведе тук и аз никога няма да кажа лоша дума за него. Дори и в семействата има спорове", допълни Рамос, след което коментира бъдещето си.

"Севиля е другият отбор на сърцето ми, но за момента нямам предложение от тях. Що се отнася до Барселона, това е невъзможно. Никога няма да видите Рамос с екип на Барселона. От януари насам имахме няколко обаждания от различни клубове, но никога не сме мислели за раздяла с Мадрид. Сега ще преценим коя е най-добрата опция за мен", каза още той. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени