Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Визуалният артист Стефан Стефанов с първа самостоятелна изложба My exaggerated minimalism

Снимка: Стефан Стефанов

Младият визуален артист Стефан Стефанов ще открие първата си самостоятелна изложба на 21 юли в 18.30 часа в галерия “Нова арт спейс”. Изложбата продължава до 25 юни. 

Като в калейдоскоп тя оглежда емоции, сънища и перспективи. Там всеки може да види детайл за себе си, да усети ритъма на днешния объркан свят, да потърси отговори, но и въпроси.

"Името на изложбата е My exaggerated minimalism “Моят преувеличен минимализъм”, което само по себе си е оксиморон. Двете неща не работят заедно, но ако погледнем какво реално представлява минимализмът, това е една крайност, а всяка една крайност е преувеличение”, казва Стефан Стефанов.

По думите му това е игра на думи, която олицетворява стилистиката на самата изложба, която се състои от 13 плаката, които артистът нарича “визуални метафори”, защото това много добре определя стила му като съдържание. Всички са изпълнени с различна техника, но въпреки това носят неговия почерк.

Артистът признава, че след доста години в сферата, за първи път стъпва на краката си и започва да се намира като идентичност и да намира своя почерк, който е разпознаваем и затова сега прави изложбата.

Чуйте още от интервюто на Катя Василева със Стефан Стефанов в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна