Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР е разпитало бивши прокурори и следователка

| обновено на 18.06.21 в 14:40
Снимка: БГНЕС

Бивши прокурори и действаща следователка бяха извикани в полицията за разпит. От МВР обясниха, че става дума за проверка, която се води в Главна дирекция „Национална полиция“.

Бившият градски прокурор Николай Кокинов, бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов и настоящият следовател Бисерка Стоянова са били привикани на разпит. От вътрешното министерство обясниха, че става дума за конкретен сигнал, по който се извършва проверка, а тримата са били поканени в качеството им на граждани да дадат писмени сведения по случая.

По информация на „Хоризонт“ става дума за сигнал, получен от служебен министър в кабинета. 

Преди седмица вътрешният министър Бойко Рашков обясни, че има бизнесмен, който твърди, че е бил заплашван от бивш премиер. Сигналът касае случка отпреди повече от 10 години, твърдят запознати с него. Към момента не е ясно дали има и други извикани да дават сведения по случая. 

По информация на БНР Кокинов е бил питан от МВР за разследване на Софийската градска прокуратура в периода, в който той беше неин ръководител. Пред „Хоризонт“ Кокинов не уточни кое е разследването. Той е отговорил, че не си спомня за него. Срещата е била кратка и е проведена преди два дни.

Пред репортер на БНР Бойко Найденов нито потвърди, нито отрече, че е бил викан в полицията. Найденов е бивш ръководител на Софийската градска прокуратура, бивш заместник главен прокурор и и.д. главен прокурор след оставката на Борис Велчев. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!