Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Камарата на архитектите в Добрич не харесва новите павилиони за вестници

Снимка: Мая Щърбанова

Камарата на архитектите в Добрич не одобрява новите павилиони за вестници и списания, които в момента се разполагат в града. Оттам са изпратили писмо до кмета на общината Йордан Йорданов, в което уточняват, че тези преместваеми обекти в центъра на града са неприемливи и влошават градската среда.

Община Добрич вече е отдала осем от местата за разполагане на павилиони на фирма след проведен конкурс. Предстои наддаване да се определи и за още две позиции.

В писмото си до кмета на община Добрич Йордан Йорданов от Камарата на архитектите се обръщат с въпросите дали това, което се вижда в момента, е окончателният вариант на павилионите, по каква процедура е одобрен техният външен вид, както и какви са критериите на общината при вземане на решение за промяна на един или друг елемент от градската среда.

Архитектите изразяват и недоволството си от факта, че са започнати действия преди те да са обсъдени с професионалната гилдия. В писмото си архитектите казват още, че цитирам „този резултат от набързо прихванати един към друг материали нямат място в сърцето на града“. От Камарата настояват за диалог и тясно сътрудничество с общината по въпросите, свързани с общественозначими сгради и пространства в града.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.