Eмисия новини
от 03.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Колоездачната обиколка на България започва на 30 юни

Обиколката се състои от 5 етапа.
Снимка: БФК

68-ото издание на Колоездачната обиколка на България ще стартира на 30 юни от 18:00 часа с пролог пред храм-паметник "Св. Александър Невски", след което колоездачите ще минат през седем български града и ще преминат над 800 километра в рамките на пет етапа.

Това стана ясно днес на пресконференция на организаторите от Българска федерация по колоездене. „Искам да поздравя всички с този празник за колоезденето, защото така приемам провеждането на Обиколката на България. Има голям интерес към състезанието, както от български отбори, така и от чужбина, което може само да ме радва. В лицето на ДЗИ намерихме партньор, който ни подкрепя и съдейства за цялостното функциониране на федерацията”, коментира председателят на БФК Драгомир Кузов.

В рамките на 5 етапа колоездачите ще преминат през 7 етапни града в България и ще изминат над 800 километра. Официалният старт на състезанието ще бъде даден на 1 юли на площад Народното събрание в София в 12.15 ч., след което колоездачите ще потеглят по първия етап София – Пловдив с дължина от 178 км. Финалът в Пловдив се очаква да бъде около 16.45 ч. пред хотел "Санкт Петербург".

Вторият етап - Пловдив – Троян е с дължина от 113 км и ще стартира пред сградата на Международния Панаир в 13:15 ч. на 2 юли. Финалът пред сградата на Община Троян се очаква да бъде около 16:15 ч. Третият етап - Троян – Сливен е 180 км и ще започне пред сградата на Община Троян в 12.00 ч., като финалът в Сливен пред сградата на общината се очаква да бъде около 16.30 ч.

Четвъртият етап - Сливен – Бургас е с дължина 108 км, като стартът ще бъде даден в 14.00 ч. пред сградата на община Сливен, а финалът в Бургас пред сградата на общината се очаква около 16.30 ч. Последният пети етап - Карнобат – Габрово е с дължина 188 км. Стартът е предвиден за 11.45 ч. пред сградата на община Карнобат, а финалът в Габрово на пл. "Възраждане" се очаква около 16.30 ч. на 5 юли.

В 68-ата Международна колоездачна обиколка на България ще вземат участие 25 отбора от България, Полша, Гърция, Украйна, Унгария, Дания, Германия, САЩ, Италия, Словакия, Чехия, Австрия, Франция и Румъния. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.