Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кутев: Отказът на съда да впише новото ръководство на „Автомагистрали“ не е основание да се спират разплащанията

| обновено на 23.06.21 в 17:52
Антон Кутев
Снимка: БГНЕС

На този етап от Министерството на регионалното развитие няма да коментират вчерашното съдебно решение, с което се спира вписването на новото ръководство на държавното дружество „Автомагистрали ЕАД “, след подадена жалба от отстраненото със заповед на министър Виолета Комитова старо ръководство.

Мотивите на Софийския градски съд са липсата на проведен конкурс за новото ръководство и назначаване на по-малък брой членове в борда на директорите. 

Отказът на съда да впише новоназначеното ръководство на държавното дружество „Автомагистрали“ не е основание да се спират разплащанията от страна на предприятието, заяви говорителят на правителството Антон Кутев.

„За мен лично, аз видях, че има определение, което поне на мен, по моята оценка, не е достатъчно добро. Дали е законно или не това е друг въпрос. Но че управлението е довело до едни авансови плащания от милиарди, е очевидно. А това, че се връща обратно същият управител, който го е направил, сигурно е проблем на държавата и правосъдието, но дето се вика, ще намерим начин да го решим“, каза той.

По-рано стана ясно, че Софийският градски съд е спрял вписването на новото ръководство на държавната фирма „Автомагистрали“. Това е станало по искане на настоящите членове на съвета на директорите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна