Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиронкова е на победа от основната схема в Лондон

Цветана Пиронкова спечели втора победа на Уимбълдън.
Снимка: wimbledon.org

Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова се класира за финалния кръг на квалификациите на Уимбълдън.

Осмата в схемата победи  участващата с „уайлд кард“ британка Наикта Бейнс с 6:1, 6:2 след 54 минути игра.

Цвети започна устремно, както вчера и поведе с 5:0 преди съперничката ѝ да вземе почетния си гейм. След това Пиронкова сервираше за сета. Тя дръпна с 40:15 и затвори частта при първата си възможност. Сетът продължи 24 минути.

Пловдивчанката, която е бивша полуфиналистка на тревата в Лондон, проби за 2:1 в следващата част, но веднага след това трябваше да отрази две точки за рибрейк преди да затвърди. После 33-годишната Цветана продължи с нов пробив за 4:1 и после пак отрази две опасности за връщането му от №293 в ранглистата Бейнс. При 5:2 спортист №1 на България сервираше за победата. Тя поведе с 40:0 и реализира още първия си мачбол.

Цвети завърши с 11 печеливши удари (2 аса) срещу 9 непредизвикани грешки.

За успеха Пиронкова си осигури 30 точки за световната ранглиста, където се намира на 103-ата позиция, както и 25 500 британски паунда от наградния фонд.

В следващия кръг я чака победителката от двубоя между Варвара Флинк (Русия) и Ана Конюх (Хърватия), която е 23-а поставена.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!