Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП проверява бившия финансов министър за несъответствие разходи - доходи

| обновено на 25.06.21 в 18:05
Владислав Горанов по време на представянето на проекта на Закона за държавния бюджет за 2020 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

НАП проверява бившия финансов министър Владислав Горанов заради изнесено в медиите несъответствие в доходите и направените от него разходи. Това потвърди служебният министър на финансите Асен Василев.

Най-вероятно проверката е заради купените от компанията на Горанов офиси в София на стойност 750 хил. лв.

Помолен за коментар дали е необходима такава проверка и на вицепремиера Бойко Рашков Василев отговори, че засега не е известно да има несъответствие между доходите и имущественото му състояние:

"Що се отнася до господин Горанов, в пресата излезе голямо несъответствие между приходите, които той е генерирал, съответно и разходът, който е направен, което разбира се, означава, че Национална агенция по приходите трябва да провери дали има съответствие, или несъответствие. За господин Рашков доколкото знам, се каза, че има много апартаменти, но никой не е казал, че има разлика между приходите и разходите. Ако такава има, разбира се, НАП съответно трябва да влезе и да провери".

Министър Василев заяви, че при него няма информация как върви проверката на изпълнителния директор на НАП Румен Спецов, тъй като тя се прави от прокуратурата.

Спецов е проверяван заради изнесена информация, че е продал фирмата си по време на данъчна ревизия на малограмотен човек.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени