Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без Ирина Винер в Токио

Президентът на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова не планира да пътува с националния отбор за Олимпийските игри в Токио. Олимпийският турнир по художествена гимнастика ще се проведе от 6 до 8 август.

"Разболях се от  ковид и лекарите ми забраниха да летя далеч. Изгледах състезанията от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 на монитори: на един Маргарита Мамун, на втория монитор Яна Кудрявцева, на третия ансамблите, на четвъртия монитор вървеше състезанието и треньорката ме питаше кой играе сега. Затова бях навсякъде. Сега направих същото и на Европейското първенство във Варна. По-удобно ми е, виждам повече грешки", каза Винер-Усманова за ТАСС.

Ирина Винер

Игрите в Токио ще се проведат от 23 юли до 8 август. На олимпиадата в Рио 2016 руските гимнастички спечелиха титлите и в индивидуалната надпревара и при ансамблите.

Винер-Усманова съобщи още, че сестрите Дина Аверина и Арина Аверина ще участват на турнира в Москва, който ще се проведе от 8 до 13 юли. В надпреварата ще се включат гимнастички от 17 държави.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна