Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москва с рекорден брой от 144 починали от Covid-19 за денонощие

| обновено на 27.06.21 в 16:46
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Москва беше регистрирана рекордна смъртност от Covid-19от началото на епидемията. През изминалото денонощие инфекцията е причинила смъртта на 114 души.  

За поредно денонощие санитарните власти отчитат повече от 20 000 новозаразени в цялата страна. Лидер по заболеваемост отново е Москва с над 6700 нови случая, като при около 90% от тях става дума за така наречения щам Делта.

От утре в столичните ресторанти ще могат да влизат само ваксинирани, преболедували Covid-19 през последните шест месеца или с хора с отрицателен PCR тест. Те ще получават специален QR код.

Справки на хартия няма да се приемат, защото през последните седмици се наблюдава увеличаване на продажбата на фалшиви удостоверения за имунизация. Цената достига до 3000 рубли или около 70 лева.

Тревожната епидемична ситуация в мегаполиса наложи връщането към редица ограничения. Забранени са всякакви мероприятия с участието на повече от 500 души.

Затворени са детските площадки и заведенията за обществено хранене в моловете.

Въведена е принудителна имунизация на 60% от работещите в сферата на услугите. Една трета от персонала на фирмите работи дистанционно.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени