Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради щети от порои подменят водоснабдителната мрежа и асфалта на улици в Горна Оряховица

Снимка: Община Горна Оряховица

В Горна Оряховица започва цялостна подмяна на водопроводната мрежа и преасфалтиране на улици, които най-сериозно пострадаха при интензивните валежи в края на миналата седмица. Остава в сила частичното бедствено положение за четири селища в общината.

Над един милион лева надхвърлят щетите, нанесени от бедствието през почивните дни в Горна Оряховица, Долна Оряховица и селата Правда и Писарево. Предстои Общината да изпрати искането си за държавна помощ, съобщи за БНР заместник-кметът Деница Коева.

Продължават обходите на комисиите в Долна Оряховица за оценка на щетите преди отпускането на еднократната помощ от 325 лева на засегнатите домакинства.

В Горна Оряховица водоснабдителното дружество започна цялостна подмяна на ВиК-мрежата по най-засегнатите улици „Шейново“, „Марица“ и „Оборище“, след което ще бъде направено преасфалтиране. 

Община Горна Оряховица настоява „Напоителни системи“ да почистят канала си, който предизвика приливната вълна в три от засегнатите селища. 

С тежка техника бяха извадени големи количества дървесина, запушили отворите на Александровския мост на републиканския път при село Първомайци.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна