Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България може скоро да бъде преместена в „зеления“ списък за пътувания на британското правителство

България може да бъде преместена в „зеления“ списък за пътувания на британското правителство в най-скоро време. Това става ясно от публикация във вестник „Дейли телеграф“.

Очакванията са, че при поредното преразглеждане на списъците за пътувания на принципа на светофара повече от 20 страни, които са в „жълтия“ списък, ще попаднат в „зеления“, тъй като изпълняват изискванията. Повечето от тях са в Европа и имат под 20 случая на заразявания на 100 000 души.

Бившият главен стратегически анализатор на „Бритиш еъруейз“ Робърт Бойл изброява 22 държави, за които могат ще отпаднат повечето ограничения. Сред тях е и България. Включени са още Румъния, Франция, Италия, Унгария и Полша. Прави впечатление отсъствието на Германия.

Днес премиерът Борис Джонсън ще разговаря с пристигналата на посещение на Острова Ангела Меркел именно по въпросите на ограниченията за пътуванията, заради притесненията от новия Делта вариант на коронавируса.

Британско правителство освен това предвижда да публикува доклад следващата седмица за плановете си да вдигне на 19 юли почти всички ограничения от наложения локдаун. Окончателното решение за това ще бъде взето на 12 юли.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна