Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верстапен изненадан от темпото на "Ред Бул"

Макс Верстапен се облива с шампанско, след като спечели Гран При на Австрия във Формула 1
Снимка: БГНЕС

"Бях изумен от силното темпо на "Ред Бул" във втората поредна надпревара на австрийската „Ред Бул Ринг“. Това призна Макс Верстапен, след като записа своята трета поредна и общо пета победа за сезон 2021 във Формула 1. Нидерландецът триумфира в Гран При на Австрия с преднина от 18 секунди спрямо Валтери Ботас, въпреки че направи с едно спиране в бокса повече спрямо пилота на Мерцедес. По този начин той увеличи своя аванс на върха в генералното класиране на 32 точки спрямо Люис Хамилтън, който финишира четвърти.

"Колата бе като по релси с всеки комплект гуми, който сложихме. Беше много приятна за каране. Невероятно, но бях изненадан колко добре се разви денят. Не очаквах подобно представяне. Прекрасна работа от всички в екипа. Когато идваш в даден уикенд и всеки те сочи за фаворит, никога не е лесно да оправдаеш тези очаквания както ние го направихме днес. Невероятна работа от целия отбор и естествено Хонда. Цялостният пакет бе невероятен през тези две седмици“, каза Верстапен веднага след края на надпреварата.

За него това бе първи „Голям шлем“ в кариерата, след като по пътя към победата той спечели полпозишъна вчера, води във всяка една от обиколки и записа най-бързата такава.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна