Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Трифонов: Това бяха най-честните избори досега

Тошко Йорданов: Гласовете от чужбина ще ни изведат на първо място

| обновено на 11.07.21 в 22:52
Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

Днес беше един хубав ден за българската демокрация, защото това бяха най-честните избори досега. И не заради резултата на „Има такъв народ“, а заради новите изборни правила, които ограничиха максимално купения вот, корпоративния вот и манипулациите с „мъртвите души“, написа във Фейсбук тази вечер лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, след като прогнозни данни отредиха на формацията победа на изборите.  

„Подкрепата, която получи „Има такъв народ“ е изумителна. Искам да благодаря на всички, които гласувахте за нас. Наистина оценяваме вашето доверие.

Утре в 11 часа ще обявя какво ще направи „Има такъв народ“, посочва още Трифонов.

В коментар след края на изборния ден заместник-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов прогнозира преди това в ефира на партийната телевизия "7/8", че гласовете от чужбина ще поставят формацията на първо място:

Тошко Йорданов

„Има такъв народ“ е първа политическа сила, обяви междувременно в ефира на телевизия „Седем осми“ заместник-председателят на партията Тошко Йорданов, позовавайки се на данните на две от социологическите агенции.

Той изрази увереност, че първото място ще бъде затвърдено, когато бъдат обработени и резултатите от чужбина.

От „Има такъв народ“ определиха изборите като честни и заявиха, че вина за ниската избирателна активност носят „партиите на статуквото“, които опитали да изплашат избирателите, че машинният вот няма да отчете гласа им“.

„Има такъв народ“ изпреварва ГЕРБ-СДС с минимална разлика, а в парламента влизат шест политически формации, сочат междувременно данни от паралелното преброяване на „Галъп интернешънъл болкан“ при обработка на 100% от извадката.

Представители на ИТН не дадоха изявление за медиите, а коментираха резултатите от вота по телевизия „Седем осми“.

Станислав Балабанов, който бе депутат в предишното НС, отбеляза:

„С огромно удоволствие „Има такъв народ“ ще бъде първа политическа сила в България, защото такава е логиката в България. Тази логика е на база всички тези неща, които ГЕРБ ни сториха през последните 12 години - първи по корупция, първи по смъртност, рекет, тормоз, страх, феодализъм“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна