Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предложената за социален министър Лилия Иванова е бивш зам.-министър на икономиката

Лилия Иванова
Снимка: Тв 7/8, стопкадър

Предложената от Слави Трифонов за министър на социалната политика Лилия Иванова е бивш заместник-министър на икономиката от третото правителство на Бойко Борисов, но е заемала експертни и управленски длъжности в администрацията още от 1998 година.

При представянето ѝ от лидера на партия „Има такъв народ“ наблегна на юридическото ѝ образование и множеството специализации в чужбина.

От управлението на Иван Костов досега Лилия Иванова е заемала последователно длъжностите началник на кабинета на министъра на културата, съветник в МС, директор на дирекция в Министерство на държавната администрация, била е главен секретар в Министерството на земеделието, в Министерството на здравеопазването, в Министерството на младежта и спорта.

Става зам.-министър на икономиката през 2018 г. Преди това е началник на кабинета на ресорния министър Емил Караниколов.

На поста остава до края на 2020 г. Бе сменена заедно с отстраняването на Караниколов от кабинета на Борисов след започналите протести и по подозрение във връзки с ДПС. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна