Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: Стабилно правителство трябва да продължи линията на служебния кабинет

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова подчерта, че България има нужда от стабилно правителство. Тя определи като „екзотично“ предложението настоящият служебен кабинет да стане редовен.

Вицепрезидентът очаква политическият разум да надделее в следващите дни, защото страната има нужда от много стабилно правителство:

„От правителство, което трябва да продължи линията на служебния кабинет за връщане на държавността, за законност, за правила, за икономическо развитие, за това България да депозира своя План за възстановяване, да успее да го защити в Европейската комисия. Предизвикателства, които далеч надхвърлят партийния егоизъм и затова се надявам, че в следващите дни разумът наистина ще надделее, ще започнат преговори точно за тези най-важни приоритети“.

Ниската избирателна активност на 11 юли е въпрос на сериозен анализ, смята Йотова:

„Буквално трябва да се разгледа секция по секция, да видим кои са хората, които не са отишли до урните. Дълбоко не вярвам, че машините ги спряха, че ги спря ваканцията, а се задава един друг голям въпрос - дали пък хората не намериха за кого да гласуват“.

Идеята служебният кабинет да стане редовен вицепрезидентът определи като „екзотична“:

„Продължаваме с екзотичните предложения, но аз смятам, че всяка една политическа формация, когато е тръгнала към избори, трябва да си поема отговорността и да бъде готова да съставя кабинет със своите експерти и със своите виждания. Иначе, дайте да си имаме един служебен кабинет, да си променим Конституцията и да приключим“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна