Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен иска от АПИ маркировка на кръговото кръстовище на пътя София-Бургас край Тополчане

6
Кръговото кръстовище на главния път София-Бургас в района село Тополчане
Снимка: Стоян Радев, БНР

Община Сливен в писмо до Агенция „Пътна инфраструктура“ поиска да бъде положена хоризонтална и вертикална маркировка на новоизграденото кръгово кръстовище на главния път София-Бургас в района село Тополчане. Мотивите на Общината са, че след завършването на строителството там вече има няколко леки катастрофи, а пътят, особено през лятото, е много натоварен.

Заместник-кметът Румен Иванов апелира към ръководството на Пътната агенция възможно най-бързо да се постави сигнализация, за да се избегне тежък инцидент в района.

"Защото получаваме доста сигнали от хора, че карат засилено, не знаят, че има кръгово, излизат в банкета, дори някои са минавали директно през самото кръгово. Дори имаме информация за обърнат ТИР, който е имало там". 

Шофьори от село Тополчане коментираха, че са много доволни от кръговото движение, но и те настояха за спешно полагане на маркировка, пътни знаци и осветление.

"Значи има нужда само от знаци, които да означават, че там има кръгово кръстовище. Изтърваха двама трима кръговото, защото не го знаят. Чисто и просто, защото не са сложили знаците. Ако сложат знаците няма да има никакъв проблем предполагам".

Изграждането на това кръстовище по главния път София – Бургас завърши в края на миналия месец.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна