Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рокади в олимпийския отбор на САЩ по баскетбол

Келдън Джонсън е един от щастливците.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Центърът на Денвър Нъгетс ДжаВел МакГий и гардът на Сан Антонио Спърс Келдън Джонсън попаднаха в мъжкия олимпийски тим на САЩ като заместници на Кевин Лав (Кливланд Кавалиърс) и Брадли Бийл (Вашингтон Уизардс).

Бийл отпадна от сметките за Токио в четвъртък, ден след като бе поставен в коронавирусните протоколи, докато Лав се оттегли от тима на „янките“ ден по-късно заради травма на десния прасец, която го измъчваше по време на миналия сезон в НБА.

„Сърцата ни скърбят за Брад и Кевин, които направиха всичко, което се изискваше от тях, но поради малшанс и различни причини няма да могат да се присъединят към нас в Токио. Келдън игра добре по време на нашия тренировъчен лагер и в контролите в Лас Вегас и като член на състава на Сан Антонио Спърс е запознат с нещата, които селекционерът Грег Попович иска да вижда от този отбор. ДжаВел е в нашата програма от 2009-а насам и вярваме, че ще допринесе за нашето добро представяне“, сподели директорът на американския тим Джери Коланджело.

„Янките“, които допуснаха изненадващи загуби от Нигерия и Австралия, ще стартират олимпийската си кампания с двубой на 25 юли срещу Франция. МакГий, трикратен шампион на НБА, имаше средно по 7.3 точки, 5.2 борби и 1.2 блока на мач за Денвър и Кливланд миналия сезон. Джонсън игра за американците в два демонстративни мача, в които завърши със средно по 5.5 точки и 2.5 борби. Той имаше средно по 12.8 точки и 6.0 борби за „шпорите“ под ръководството на Попович миналата кампания.

Трима членове на американския тим – Крис Мидълтън и Джру Холидей от Милуоки Бъкс, и Девин Букър от Финикс Сънс, не са се присъединили, тъй като все още имат ангажименти във финала на НБА. САЩ играе с Испания в контрола в Лас Вегас в неделя.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна