Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с четвърти успех на Рали Твърдица

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo
Снимка: Сайт на Рали Твърдица

Пилотът Мирослав Ангелов и навигаторът Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo спечелиха Рали Твърдица - трети кръг от националния шампионат за сезона. Успехът е четвърти за екипажа на това състезание. Тандемът завърши с преднина от 2:13 минути пред Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9. Трети на 3:08 останаха Георги Янков и Цветан Балджиев с Mitsubishi Lancer Evo 9. 

В първия етап за съботния ден „Чумерна 1“ Ангелов и Гаджев стопиха преднината на лидерите във временното класиране след първия ден Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo 9) с 8.6 секунди до 13.9. В следващия етап „Предела 1“ с дължина 18.57 километра екипажът на Мегапорт Рейсинг взе 21.8 секунди на лидерите и поведе със 7.9. На второто минаване на „Чумерна“ Сурилов и Здравков се забавиха на контролата на старта заради проблем в спирачките и изостанаха в класирането.

„Доволен съм от победата тук, защото не сме правили специална подготовка за Рали Твърдица. Неприятно ни изненада спуканата гума вчера, заради която карахме половин отсечка. След това трябваше да наваксваме и се озовахме в ролята на догонващи. На последния етап вчера заради многото публика пързаляхме повече, въпреки че съм привърженик на по-чистото каране. Но не успях да се стърпя и пързалях повече. В първия етап днес „Чумерна 1“ карахме с много силно темпо и очаквахме по-малка преднина, но след това знаех, че на спускането на „Предела 1“ ще сме по-бързи. В началото на отсечката влязох по-вътре в бавен завой и ударихме камък или нещо друго. Известно време очаквах да имаме спукана гума и бяхме по-внимателни. В следващите два етапа карахме за удоволствие и за публиката без напрежение“, коментира Ангелов след финала.   

Следващото състезание от шампионата е Рали Сърбия на 25 и 26 септември, а сезонът завършва в Шумен с Рали Стари столици на 9 и 10 октомври. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна