Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образователни занимания за деца във Велико Търново по повод годишнината от рождението на Левски

Снимка: Здравка Маслянкова

Във Велико Търново 184-ата годишнина от рождението на Васил Левски беше отбелязана с творчески и образователни занимания за децата.

В лапидариума на Археологическия музей децата решаваха загадки, свързани с живота и революционното дело на Левски, правиха лъвчета и знамена с надписа „Свобода или смърт“. 

Блага Вълчева избра да отпразнува личния си празник и годишнината от рождението на Апостола с исторически урок за 4-годишиня си син:

„Така ще бъде по-впечатлен и ще остане спомен, който ще го накара в последствие да продължи да търси българското в себе си“.

Инициативата за детската творческа работилница, с която Историческият музей във Велико Търново отбелязва рождението на Васил Левски, е на уредника Атанаска Стамболийска:

„Подготвили сме едно семейно дърво, децата трябва да залепят известни снимки на неговите родители, на братята и на сестрите. За детективските игри децата да разгледат експозицията в „Музей Възраждане“, свързана с националноосвободителното движение и да залепят правилната снимка със съратника на Васил Левски“.

Кой е Левски за великотърновските деца:

„Левски е бил много смел и от нищо не се е страхувал“.

„Той е бил добър човек“.

„Левски е бил революционер“.

Снимка: Здравка Маслянкова

Снимка: Здравка Маслянкова

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна